top of page

Når man beslutter sig for at begive sig ud på en rejse, er det godt at få et kort eller nogen som guide. Denne side tilbyder nogle stykker af kortet og guider, som jeg har fundet nyttige på min egen rejse med selvudforskning og helbredelse.

DSC00666_edited.jpg

Bøger

Ressourcer: bøger og øvelser, der understøtter rejsen mod helbredelse, reduktion af angst, stress og forløsning af traumer.

Traume, Psyke, Krop-Sind Forbindelse

 • The Myth of Normal: Trauma, Illness, and Healing in a Toxic Culture by Dr. Gabor Mate

 • What Happened to You: Conversations on Trauma, Resilience, and Healing

 • Healing Back Pain: The Mind-Body Connection by John Sarno

 • Feel to Heal: Releasing Trauma Through Body Awareness and Breathwork Practice by Giten Tonkov

 • When the Body Says No: Understanding the Stress-Disease Connection by Dr. Gabor Mate

 • The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma by Bessel van der Kolk M.D. 

Selvundersøgelse

 • No Bad Parts by Richard Schwartz

 • Radical Compassion by Tara Brach

 • How to End the Stories That Screw up Your Life by Ernest Holm Svendsen

 • Existential Kink by Carolyn Elliott

Spiritualitet

 • A New Earth by Eckhart Tolle

 • The Untethered Soul: The Journey Beyond Yourself by Michael Singer

 • Inner Engineering: A Yogi's Guide to Joy by Sadhguru

Plante medicin

 • How to Change Your Mind: What the New Science of Psychedelics Teaches Us About Consciousness, Dying, Addiction, Depression, and Transcendence by Michael Pollan

 • Consciousness Medicine: Indigenous Wisdom, Entheogens, and Expanded States of Consciousness for Healing and Growth by Francoise Bourzat

Værktøjer & Praksisser

Ressourcer: bøger og øvelser, der understøtter rejsen mod helbredelse, reduktion af angst, stress og forløsning af traumer.

​Kundalini Meditation

Det er en aktiv (bevægelse) meditation, en praksis som jeg ofte anbefaler til mine klienter. Den frigiver spændinger fra kroppen og afslapper den, hvilket bringer mere fred til sindet. Det er også en af mine egne favoritpraksisser, og jeg starter regelmæssigt en dag med det.

Video med mine instruktioner.  

 • Min playlist 60 min (1.-4. sang: kropslig rysten, 5. sang: afvikling, 6.-10. sang: dans, 11. spor: sidder i stilhed)

 • Min playlist 20min (1.-2. sang: kropslig rysten, 3. sang: afvikling, 4. sang: sidder i stilhed)

Langsom Åndedrætsmeditation

En kort praksis, der er effektiv til at berolige nervesystemet og skabe mere plads mellem oplevelsen af sig selv og dine tanker, fornemmelser, følelser. Det sker gennem Alternativ Næseåndedræt. Video med mine instruktioner.

Compassionate Inquiry

Dette er en selvstudie kort version af undersøgelsesmetoden 'Compassionate Inquiry' udviklet af Dr. Gabor Maté. Hvis du har haft en session med mig, er det den tilgang, jeg bruger i begyndelsen af sessionen. En kraftfuld, ligetil og holistisk tilgang. For at få adgang til selvstudiekurset skal du betale et gebyr.

The Work of Byron Katie, Selvundersøgelsesværktøj

Effektivt og enkelt værktøj, som du kan bruge til at undersøge dine overbevisninger om dit liv. "Jeg vil gerne være mere rolig", "Hun burde ikke råbe af mig", "Mine kolleger på arbejde er for nervøse", "Mine forældre forstår mig ikke" (...)
 

Kan du være helt sikker på, at det er sandt? Hvordan forholder du dig til dig selv og andre, når du stoler på den overbevisning? Hvordan ville du være i dit liv, krop, følelser, hvis du for et øjeblik lod den gå, ikke havde den? Hvis du er nysgerrig på det værktøj, vil jeg gerne henvise dig til materialerne og arbejdet fra en ven af mig, Ernest Holm Svendsen. Jeg anbefaler også hans bøger.

Circling: Interpersonel Meditations og Somatic Mindfulness

Det er fantastisk! Forestil dig en oplevelse af meditation, hvor du bemærker alle forbigående tanker, oplevelser og impulser, og beslutter dig for at bringe dem ind i interaktionerne med andre mennesker. Nogle gange kaldes det interpersonal meditation, en fantastisk metode til at afsløre ubevidste elementer, der driver vores forhold til andre mennesker, verden og os selv.
 

Denne praksis finder sted hver anden tirsdag, og du kan tjekke de kommende arrangementer her. Jeg er også en facilitator af denne modalitet og kommer ofte til disse aftener som medvært eller vært.
 

Derudover anbefaler jeg stærkt at deltage i Circling Weekends, som er en af de mest transformative oplevelser, jeg har prøvet på min vej. Tjek eventuelle kommende weekender under 'Retreats' på min hjemmeside.

Dans

eg kan ikke rose nok, hvor meget dans og fri form bevægelse kan støtte i at frigøre ens fastholdelsesmønstre, genoprette frihed, kreativitet og vitalitet. Dans er også en del af den førnævnte Kundalini-meditation. I København kan jeg også anbefale at udforske:

 • Gaga dans: moderne, formfri, guidede danseoplevelser. Tjek denne fb-gruppe, der er klasser hver tirsdag og torsdag. Jeg anbefaler også at se dokumentaren 'Mr. Gaga' om grundlæggeren og historien bag hans tilgang.

 • Ekstatisk Danse meetups. Jeg råder dig til at søge på Facebook efter 'Ekstatisk Dans' og tjekke kommende arrangementer. Der er flere grupper af mennesker, der organiserer dem, herunder mig (tjek workshops: The Glow).

 • Kontakt Impro: Hvis du er nysgerrig efter at udforske dans mere som en relationel praksis, og berøre temaerne tillid, fusion, ejendom af dine impulser, modtagelighed, anbefaler jeg også den praksis. Klasser finder sted i Absalon, og forskellige arrangementer offentliggøres her.

Microdosing

Udover at arbejde med plante medicin (svampe, Ayahuasca, San Pedro, Iboga, ...) i form af dybe, faciliterede rejser, der kræver ordentlig forberedelse, facilitation og integration, er der en blødere alternativ tilgængelig. Det kaldes mikrodosering og kan gøres sikkert for at forbedre ens mentale, åndelige og fysiske livskvalitet. For mere information kan jeg anbefale Microdosing Institute.

bottom of page